Historie A. van Velsen Transport & Dienstverlening

Nadat in medio oktober 1994 alle voorbereidingen werden getroffen, startte Aad van Velsen op 1 januari 1995 onder de naam “A. van Velsen Dienstverlening” zijn eigen bedrijf. Als ZZP-er verhuurde hij zichzelf eerst als vrachtwagenchauffeur, kraan- shovelmachinist, grondwerker en laborant voor betoncentrales.

Al snel kon hij de grote hoeveelheid werkaanbod niet meer aan en ging hij ook collega ZZP-ers inzetten. Omdat er steeds meer vraag was naar betonmixers, werd er in het Duitse Nordhorn de eerste betonmixeroplegger (bouwjaar 1971) gekocht. Nadat deze helemaal was opgeknapt, kon hij ingezet worden. De betonmixer werd getrokken door een trekker van een collega-vervoerder. De aanvraag groeide snel zodat er een nieuwe trekker werd gekocht. Deze ging half 1996 rijden. Hiervoor werd de eerste personeelslid in dienst genomen. De naam veranderde in “A. van Velsen transport & dienstverlening”.

Doordat men dag en nacht klaar stond voor de klanten, bleef de vraag groeien. Binnen een jaar werden er nog 3 trekkers en een kiptrailer aangeschaft. Vanwege ruimtegebrek werd er uitgekeken naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden aan het Oosteinde in Stompwijk waar in december 1997 naar toe werd verhuisd. Omdat er nog steeds een behoorlijke groei zat in het transportbedrijf, wat veel aandacht vroeg, zijn we gestopt met de afdeling dienstverlening. De naam veranderde in A. van Velsen Transport B.V. Doordat er elk jaar vrachtwagens bijkwamen, werden de werkplaats en het kantoor al snel te klein dus werden er bouwplannen gemaakt.

In 2005 begon de bouw van een nieuwe werkplaats en een nieuw kantoor welke begin 2006 in gebruik werd genomen. Het bijbehorende terrein werd aangepast.

In april 2007 vestigde “A van Velsen Transport” zich ook in Oosterhout om van daaruit de Brabantse klanten beter van dienst te kunnen zijn.

In maart 2008 vestigde A. van Velsen Transport B.V. zich ook in Barneveld om van daaruit onze klanten in deze regio van dienst te kunnen zijn. Toen eind 2008 de crisis echt om zich heen begon te slaan, hebben we de afdeling Barneveld verkocht. Ook het werk in Brabant liep langzaam maar zeker terug door sluitingen van diverse betoncentrales in Brabant. Echter in Stompwijk bleef het werk wel toenemen waardoor de “Brabant auto’s” efficiënter ingezet kon worden in de randstad. Inmiddels hebben we nog 1 auto in Brabant en 19 stuks in Stompwijk gestationeerd.

Kijk voor foto's uit de geschiedenis van ons bedrijf op de foto pagina.